انتخاب نام دامنه چیزی شبیه انتخاب نام شرکت است و نیازمند مقدار زیادی فکر و در نظر گرفتن بسیاری از نکات می باشد. دامنه شما هویت شبکه شما بوده و باید مطمئن باشید تا فقط اسمی را انتخاب کنید که مناسب تجارت شما باشد. اما از سوی دیگر یافتن و ثبت این نام آسان نیز می باشد.
مراحلی که در ادامه می آید را پیروی کنید تا به نام دامنه مناسب برسید.
1. تایپ آن راحت باشد.
یافتن دامنه ای که به سادگی تایپ میشود برای موفقیت تجارت اینترنتی شما ضروری است. اگر شما از اصطلاحات عامیانه (مثل U به جای YOU) یا کلمات که الفبای مختلفی دارند، استفاده کنید یافتن سایت شما برای مشتریان سختتر میشود.
2. سعی کنید کوتاه باشد.
اگر نام دامنه شما طولانی و پیچیده باشد مشتریان شما در هِجی کردن و تایپ آن به مشکل میخورند، پس بهتر است ساده و کوتاه باشد.
3. از کلیدواژه ها استفاده کنید.
استفاده از کلیدواژه، نوع کار شما و خدمات قابل ارائه شما را توصیف میکند. برای مثال؛ اگر تجارت شما مرتبط با عینک میباشد، دامنه هایی مثل glassrepair.com یا glassreplacement.com انتخاب کنید. این عمل باعث بهبود رتبه شما در موتورهای جستجو میشود و موجب دیده شدن آن به وسیله مشتریان میشود.
4. محدوده تجارت خود را مشخص کنید.
اگر تجارت شما، تجارتی محلی بوده و برای منطقه یا شهری خاص در نظر گرفته شده است، از شهر یا منطقه در دامنه خود استفاده کنید تا مشتریان محلی شما را یافته و به خاطر بسپارند.
5. از استفاده از اعداد و خطوط فاصله اجتناب کنید.
اعداد و خطوط فاصله معمولا سبب سردرگمی میشود. کسانی که آدرس وب سایت شما را میشوند، نخواهند فهمید؛ آنچه که میگویید به شکل رقمی یا به شکل حروفی نوشته میشود. از سوی دیگر ممکن است، در مکان استفاده از خط تیره اشتباه کنند یا اصلاً به کلی خط تیره را فراموش کنند. اگر شما به چنین علائمی در دامنه تان نیاز دارید بهتر است، سعی کنید از گزینه هایی که کمتر اشتباه ایجاد می کنند استفاده کنید.
6. نام باید به خوبی در خاطر بماند.
میلیون ها دامنه ثبت شده است، پس داشتن دامنه ای که به خوبی فهمیده میشود و در حافظه بماند، بسیار مهم است.
7. نام انتخابی را تحقیق کنید.
مطمئن باشید؛ نامی که از آن استفاده کردید، نام یک برند تجاری کپی شده یا استفاده شده توسط شخص دیگری نباشد، چرا که ممکن است مشکل قانونی برای شما ایجاد کند و هزینه ای برای شما در برداشته باشد.
8. از پسوند مناسب استفاده کنید.
پسوند ها با اسامی .co .org .net و … در پایان آدرس اینترنتی نوشته میشود. هر دامنه برای مصارف خاصی می باشد. پس سعی کنید از پسوندی استفاده کنید که برای کار شما مناسب است. پسوند دات کام محبوبترین آنها بوده، اما یافتن نام دامنه ای مناسب و کوتاه و به یاد ماندنی به دلیل استفاده های زیادی که شده است، سخت است.
مجموعه ای از دامنه های جدید و بسیار با کیفیت اخیراً ظهور کرده است مثل
.shop .online .tech اینها یک موقعیت فوق العاده را برای استفاده از نام های کوتاه و مناسب در اختیار شما قرار می دهند. چند نمونه پسوند که غالباً استفاده میشوند، توضیح داده می شود.
.co که شکل خلاصه شده برای شرکت، انجمن و تجارت می باشد.
.info برای سایت های اطلاع رسانی.
.net برای سایت های فنی و زیرساخت های اینترنتی.
.org برای سازمان های غیر تجاری و غیر انتفاعی.
.biz برای استفاده های تجاری مثل سایت های تجارت الکترونیکی.
.me برای بلاگ ها، رزومه ها و سایت های شخصی.
9. برندتان را بسازید و از آن محافظت کنید.
برای حفاظت از برندتان، شما نیازمند خرید گسترش های مختلف هستید. درست همانطور که دامنه های مشابه و با املای متفاوت را میخرید. این موضوع رقیبانتان را از ثبت دامنه در آن ها محروم کرده و تضمین میکند که مشتریانتان حتی در صورت تایپ اشتباه باز به سایت شما منتقل شوند.
10. به سرعت عمل کنید.
نام های دامنه سریعاً به فروش میرسند. همچنین قیمت آنها ارزان می باشند. پس سریعاً در ثبت دامنه مورد نظر خود اقدام کنید. اگر شما با معضل انتخاب دامنه روبرو هستید، می توانید از تیم دوسنت برای انتخاب مناسب مشاوره بگیرید.