ساخت سایت حرفه ای بهترین راه برای ایجاد یک حضور قوی در اینترنت و فضای مجازی برای خودتان یا کسب و کارتان است. آیا نمیدانید که از کجا برای ساخت وب سایت حرفه ای شروع کنید؟ امید است نوشتار زیر شما را در این راه یاری کند.
در حال انجام هر کاری که هستید همین اکنون آن را متوقف کرده و از خود بپرسید: آیا من به ساخت سایت حرفه ای نیاز دارم؟ اگر جواب شما چیزی به جز بله بود، شاید بهتر باشد کمی بیشتر فکر کنید. فرقی ندارد که رئیس یک شرکت چندملیتی جهانی با هزاران کارمند باشید یا یک مغازهدار ساده در یک محله دور افتاده. به هر حال روزی نیاز دارید به سمت ایجاد سایت حرفه ای حرکت کنید. اولین و مهمترین دلیل آن اینست که مشتریان احتمالی بتوانند شما را بیابند. اگر صاحب یک کسب و کار هستید باید بدانید که، عدم موفقیت در ساخت سایت حرفه ای و حضور مؤثر در فضای مجازی به معنای عدم موفقیت در توسعه کسب و کار شماست.
خوشبختانه، تعداد شرکتهای ایجاد وب سایت بسیار زیاد شده است و از این نظر با کمبود گزینه روبرو نیستید. اینکه چه شرکتی را انتخاب کنید بستگی به نیازهای شما دارد. باید ببینید که هدف شما از ساخت وب سایت چیست؟ سایت شما قرار است چه ویژگیهایی را پشتیبانی کند؟ بودجه شما چقدر است؟ توان تیم فنی شما تا چه اندازه است؟ پیشبینی چه میزان بازدیدکننده برای راه اندازی سایت خود دارید؟ سایت شما قرار است بر اساس چه فناوریهایی ساخته شود؟ پاسخ به این سؤالات مشخص کننده شرکت ساخت وب سایت و نوع بستهای که باید بخرید است.
از طرف دیگر میتوانید فردی را برای ساخت سایت حرفه ای استخدام کنید. این فرد میتواند یک فریلنسر تک نفره، یک شرکت سه نفره یا یک شرکت حرفهای با دهها کارمند باشد. گزینه دیگر استفاده از سرویسهای آنلاین ساخت سایت حرفه ای است یا اینکه ابتدا سایت را با ابزارهای طراحی به صورت آفلاین ایجاد کنید و سپس آن را به سرور میزبان خود منتقل نمایید. افراد حرفهای معمولاً کار را از صفر و از یک فایل تکست شروع میکنند. در همین فایل تکست اسکریپتهای کد نوشته میشود و بک اند و فرانت اند سایت شکل میگیرند. این کدها با قرار گرفتن بر روی سرور یا اجرا میشوند یا برای مرورگر ارسال میگردند و مرورگر کد درون آنها را اجرا میکند. نوع انتخاب شما از هر کدام از این ابزارها بستگی به زمان، هزینه و مهارتهای شما دارد.
اگر تا کنون برای ساخت سایت حرفه ای آماده شدهاید، با خواندن این مقاله ابزارها و سرویسهایی را خواهید شناخت که به شما در مسیر ساخت سایت حرفه ای یاری خواهند رساند، حتی اگر تا کنون تجربه یک خط برنامهنویسی یا طراحی صفحات وب را هم نداشته باشید. توجه داشته باشید که ساخت سایت حرفه ای با داشتن و مدیریت یک سایت موفق زمین تا آسمان تفاوت دارد. هر چقدر هم که سایت سطح بالا و پیشرفتهای بسازید، باز هم تضمینی برای موفقیت آن وجود ندارد. به عبارت دیگر باید گفت که درست است که پیشرفته بودن سایت و ظاهر زیبای آن برای موفقیت ایجاد وب سایت ضروری هستند ولی کافی نیستند. برای یک راه اندازی سایت موفق علاوه بر موارد بالا، باید ایده خوبی هم داشت. سپس این ایده را به صورت مناسب به برنامه کسب و کار تبدیل کرد و سپس آن را به صورت مناسب بازاریابی و تبلیغ کرد. پس میبینید که ساخت وب سایت حرفه ای بخش کوچکی از قضیه است و موفقیت سایت تا حد زیادی به عملکرد خودتان بستگی دارد.
علاوه بر این، هیچ کدام از روشها و ابزارهای معرفی شده در این مقاله، شما را تبدیل به یک طراح سایت یا توسعهدهنده وب نخواهد کرد. ایجاد سایت یا توسعهدهنده وب شغلی است که نیاز به دانش فنی و تئوری و مهارت بالایی دارد. باید با مباحث زیادی آشنا بود، از جمله اصول پایهای شبکه، مبانی برنامهنویسی، الگوریتمها، پایگاه داده و ساختمان داده، فریمورکهای برنامهنویسی، امنیت وب، مبانی سیستم عامل، پروتکلهای اینترنتی از جمله HTTP، فرمانهای سیستم عامل لینوکس یا ویندوز سرور، نرمافزارهای گرافیکی، روانشناسی رنگ، فونتهای کامپیوتری و بسیاری از موارد دیگر. مشخص است که آشنایی با همه این موارد نیاز به سالها مطالعه و تحقیق دارد و از یک مقاله خارج است. ساخت سایت حرفه ای با راه اندازی سایت یا توسعه وب تفاوت دارد. این ابزارها و روشها تنها تا حد زیادی از دردسرهای شما میکاهند و راهتان را هموار میسازند.
وبلاگ نویسی برای تفریح و درآمد
بلاگ کوتاه شده کلمه وبلاگ است. خود کلمه وبلاگ از دو بخش وب و لاگ تشکیل شده است. وب به پروتکلها و فناوریهایی اشاره دارند که امکان خواندن این مطالب را برای شما فراهم کردهاند. لاگ هم یعنی عمل ثبت کردن و ذخیره کردن. پس در واقع وبلاگ یک سایت است برای ثبت و ذخیره مطالب. به مطالبی که بر روی اینترنت منتشر میشوند، محتوای مجازی هم گفته میشود. حتماً تا به حال وبلاگها را دیدهاید و شاید هم خودتان مخاطب یک یا چند وبلاگ باشید و به صورت روزانه به آنها سر بزنید. مطالب جدید در بالای صفحه اول و در معرض دید قرار میگیرند و هر چه پایینتر بیایید، مطالب قدیمیتر میشوند.
راهاندازی یک وبلاگ برای هر فردی توصیه میشود. سرویسهای وبلاگ نویسی وجود دارند. این سرویسها کاملاً رایگانند و راهاندازی آنها هیچگونه دانش فنی و تخصصی نیاز ندارد. کافیست ثبتنام کنید و صاحب یک وبلاگ بشوید. مشکل اینجاست که با استفاده از این سرویسها، شما صاحب یک سایت نشدهاید. یعنی یک دامین ویژه خودتان ندارید. وبلاگ شما یک زیردامین از دامین اصلی محسوب میشود. ضمن اینکه امکانات بسیار کمی هم دارید. استفاده از این سیستم تنها برای افرادی که هیچ تخصصی ندارند توصیه میشود.
اما حرف اصلی را در دنیای وبلاگ نویسی سیستم وردپرس میزند. وردپرس را یک سیستم مدیریت محتوا میگویند. همانطور که از نامش پیداست، کار اصلی این سیستم مدیریت محتوای شماست. بسیاری از وبلاگهای معروف و مطرح ایرانی و خارجی از سیستم وردپرس بهره میگیرند. ساخت سایت حرفه ای با وردپرس به سادگی استفاده از سیستمهای وبلاگنویسی نیست. رایگان هم نیست. ابتدا باید هزینه مختصری را برای نام دامین بپردازید که همان آدرس وب سایت شما میشود. سپس یک هاست بخرید که در واقع سختافزاری است که شما از آن برای میزبانی سایت خود و آنلاین بودن آن استفاده میبرید.
خوشبختانه بسیاری از شرکتهای هاستینگ، به صورت رایگان اقدام به نصب سیستمهای مدیریت محتوا میکنند. پس از نصب نیاز به یک قالب دارید و دیگر کار تمام است. با اندکی تغییر، موفق به ساخت وب سایت حرفه ای تمام عیار شدهاید. مزیت وردپرس اینست که تقریباً برای هر قابلیتی که بخواهید، یک افزونه وجود دارد. اگر فقط کمی با دنیای کامپیوتر ارتباط داشته باشید، به سرعت کار با وردپرس را فرا خواهید گرفت و پس از مدتی خودتان آن را مدیریت خواهید کرد.
این وبلاگ قابلیت گسترش دارد. بسته به اینکه شما چقدر خوب مطلب بنویسید و محتوا تولید کنید. اینکه چگونه میتوان از یک وبلاگ درآمدزایی کرد یا اینکه چگونه میتوان یک وبلاگ موفق داشت خود بحث دیگری است که شاید در آینده به آن بپردازیم ولی ساخت وب سایت حرفه ای به همین سادگی است.
برندسازی شخصی با ساخت سایت
وبلاگنویسی عالی است اما برخی اوقات تنها به مکانی جهت معرفی خود در فضای مجازی نیاز دارید. یعنی سایت برای برندسازی شخصی. در اینجا باز هم میتوانید از قالبهای آماده استفاده کنید. یعنی صفحاتی از پیش آمده شده که فقط باید آن را با محتوای شخصی خودتان پر کنید. سپس این صفحات را بر روی یک هاست قرار دهید. کار تمام است. سایت شخصی شما ساخته شد. این صفحات معمولاً حاوی لینکهایی به صفحات شبکههای اجتماعی فرد هستند.
سرویسهای اینترنتی
وقت آن رسیده که پا را از وبلاگنویسی و سایتهای شخصی فراتر گذاشته و به سراغ سرویسهای اینترنتی برویم. در اینجاست که وارد دنیای تجارت الکترونیک میشویم. در اینجا دیگر کار شوخیبردار نیست و هدف ساخت وب سایت حرفه ای برای درآمدزایی و خدمترسانی به مشتری است. اگر شما به دنبال چنین هدفی در اینترنت هستید، باید بدانید که در اینجا خیلی بیشتر از موارد دیگر پیش از وارد شدن به مراحل فنی، باید به موفقیت و برنامه کسب و کار فکر کنید.
پس از اینکه هدف و برنامه کسب و کار خود را به صورت دقیق تدوین نمودید، بهتر است به یک شرکت ایجاد سایت رجوع کرده و تقاضای خود را ارائه کنید. شرکت گوگل هم یک سرویس ساخت سایت حرفه ای دارد که میتوان قابلیتهای تجارت الکترونیک به آن اضافه کرد و در آن کالا فروخت.